Ochtendroutine Voor Meer Energie

Published Apr 13, 21
7 min read

7 X Onze Favoriete Boeken Voor Persoonlijke Ontwikkeling

De hoeveelheid beslissingen die je in de ochtend moet nemen bepalen hoe productief je de rest van je dag zult zijn. Hoe minder je ‘s ochtends hoeft na te denken over dagelijks terugkerende zaken hoe effectiever je bent. Systemen, schema’s en routines zijn allemaal fantastische middelen die onnodige besluitvorming elimineren en goede gewoonten automatiseren.

Een ochtendroutine maak je ‘s avonds of in het weekend. Het is een persoonlijk plan met handelingen die ’s ochtends worden uitgevoerd, voordat je aan je werkdag begint - 5 gewoontes in je ochtendroutine voor een productieve dag. Het kan van alles bevatten, van het drinken van een halve liter water of je tanden poetsen tot aan een training van een uur of een rondje rennen.

Ochtendroutine En Het Voordeel Vor Jouw (Online) Business

Het is niet iets wat bol staat van de taken die voor een bepaalde tijd gedaan moeten worden. Een ochtendroutine geeft je juist rust en geen stress. De belangrijkste vraag die je jezelf voordat je je ochtendroutine maakt kunt stellen is:‘Wanneer mijn routine voorbij is en ik begin met mijn werk, hoe wil ik me dan voelen en wat wil ik dan gedaan hebben?’Je ochtendroutine combineert wat belangrijk voor je is (je doelen, je waarden en de dingen die je gelukkig maken) met activiteiten die ze ondersteunen.

Persoonlijke Ontwikkeling5 X Tips Voor Een Fijne En Frisse Ochtendroutine

Is het familie, gezelligheid of gezondheid? Ambitie, groei of discipline?Andere zaken die belangrijk zouden kunnen zijn: ontspanning, creativiteit, positiviteit, fitness, nieuwsgierigheid, energie, dankbaarheid, humor, ect. Wanneer je eenmaal helder hebt wat belangrijk voor je is bepaal je wat je ‘s ochtends moet doen. Wat zijn de dagelijks terugkerende taken?Welke activiteiten kun je ’s ochtends doen die aansluiten bij wat belangrijk voor je is?Wanneer gezondheid een belangrijke waarde voor je is zou je iets willen doen wat dit onderschrijft.

Een Nieuwe Ochtendroutine

Wanneer ontspanning belangrijk voor je is zou je ervoor kunnen kiezen om yoga te doen - Een ochtendroutine maakt of breekt jouw dag. En wanneer kennis en groei belangrijk voor je zijn zou je ervoor kunnen kiezen om te lezen of te studeren. Je ochtendroutine is een kadootje voor jezelf. Je doet dingen waar je blij en gelukkig van wordt.

Wanneer je voor je ochtendroutine vroeger opstaat, moet je ook eerder naar bed. Een goede nachtrust is essentieel voor een uitgerust begin. Zorg ervoor dat je de aanbevolen 7-9 uur slaap krijgt. Zet daarom niet alleen een wekker om op te staan, zet ook een wekker wanneer je naar bed moet.

Mijn Ochtendroutine: Een Uur Me-time Voor De Dag Start!

Gouden Tips Om Jouw Dag Goed Te BeginnenPersoonlijke Ontwikkeling - Leven Vanuit Je Kern Met Kracht

Een gewoonte laten inslijten kost tijd en energie. De sleutel tot een succesvolle lange termijn routine is om klein te beginnen en langzaam uit te breiden. Met persoonlijke ontwikkeling het maximale uit jezelf halen. Begin met een activiteit die je gemakkelijk in kunt passen (bijvoorbeeld het drinken van een glas water nadat je bent opgestaan) en breid daarna uit naar activiteiten die meer energie kosten zoals een half uur sporten of een paar bladzijden schrijven..Het hebben van een ochtendroutine betekent dat je tijd voor jezelf vrijmaakt.

De hoeveelheid tijd die je eraan spendeert verschilt van persoon tot persoon en varieert meestal van 30 tot 90 minuten. Kies één (tot drie) handelingen waar je mee begint. Begin klein en schaal later op. Kies handelingen die goed bij je passen en doe ze de komende 30 dagen direct nadat je wakker bent geworden.

Dit Is Wat Er Gebeurt Tijdens Een Proces Van Persoonlijke Groei

Werken Aan Mijn OchtendroutineTrainingen Persoonlijke Ontwikkeling

Aan de hand van zes nieuwe gewoontes zet hij een praktische en effectieve methode uiteen die één of meerdere aspecten van je leven kan verbeteren. In de S.A.V.E.R.S. Begin je dag goed met de perfecte ochtend routine. methode van Hal Elrod staan stilte, affirmaties, visualisatie, bewegen, lezen en schrijven centraal:We krijgen niet veel rust tijdens ons stressvolle leven, maar we weten dat een kalme geest controle over emoties geeft en ons creatief en gezond maakt.

Staar rustig voor je uit, zit stil en ontspannen en laat gedachten komen en gaan. Onderzoek toont aan dat we iedere dag tussen de 45. 000 en 51. 000 verschillende gedachten hebben. Dat zijn er 150 tot 300 per minuut. Helaas zijn 80 procent van deze gedachten voor de meeste mensen negatief.

Hoe Je Ochtendroutine Je De Hele Dag Energieker Maakt

Affirmaties zijn suggesties aan jezelf. Met affirmaties beïnvloed je je onderbewuste. Zeg bijvoorbeeld:‘Vandaag zit ik goed in mijn energie’, of, ‘Ik ben een blij mens’, of, ‘Ik ben gezond en kalm’, of, ‘Vandaag wordt het een mooie en productieve dag’. Ook bij affirmaties gaat het om consistentie. En herhaling is belangrijk.

Ben je van plan te gaan sporten maar is het er nog niet van gekomen? Visualiseer dat je sport en dat je het nog leuk vindt ook. Wil je vandaag bepaalde klussen geregeld hebben? Visualiseer hoe je aan het einde van de dag voldaan terugkijkt op al je inspanningen. Er is veel onderzoek wat bevestigt dat sporten in de ochtend goed voor je is.‘s Ochtends sporten stimuleert de stofwisseling en bouwt spieren sneller op.

Persoonlijke Ontwikkeling - Academie Voor Opstellingen

En thuis sporten is niet moeilijk. YouTube staat vol met ideeën voor een goede thuis-workout. Lezen vermindert stress, vertraagt en voorkomt ziekte (Alzheimer), je wordt er slimmer van en het verbetert je focus, het geheugen en je communicatieve vaardigheden. Wil je je kennis vergroten op welk gebied dan ook? Dan is lezen in de ochtend zeer effectief - Trainingen persoonlijke ontwikkeling.

Hogere cortisolspiegels zorgen voor meer alertheid. Persoonlijke Ontwikkeling en vaardigheden. Ben je niet gewend om te lezen? Start dan met een paar pagina’s per dag. Vijf pagina’s per dag zijn bijna 1 boek per maand. Je hoeft maar een paar minuten in een dagboek, je agenda of een schrift te schrijven om hier profijt van te hebben.

Verbeter Je Werkdag Met Een Nieuwe Ochtendroutine

Uit onderzoek blijkt dat dagelijks schrijven de geestelijke en lichamelijke conditie verbetert. Iedereen snapt de waarde van plannen en voorbereiden. We snappen dat boodschappen doen zonder een boodschappenlijstje zal resulteren in een winkelwagentje vol met etenswaren die je helemaal niet nodig hebt en die vaak nog ongezond voor je zijn ook.

Een dag zonder duidelijk plan zal leiden tot chaos en aan het einde van de dag zul je je afvragen wat je nou eigenlijk gedaan hebt. Natuurlijk zijn dagen waarin niets hoeft belangrijk. Ze helpen ons te ontspannen en de balans weer te vinden. Maar wanneer de ene dag na de ander voorbij schrijdt zonder enig doel of plan, zullen we ons uiteindelijk afvragen waar de tijd is gebleven en wat we nou eigenlijk hebben gedaan.

Vijf Boeken Voor Een Sterke Mindset In De Ochtend

Schrijf alles op wat er in je opkomt (ook de ogenschijnlijk zinloze dingen). Dit is een goede oefening om helder te krijgen waar je tijd blijft. Rangschik de taken in volgorde van belangrijkheid. Dit maakt beslissen wat je er mee gaat doen gemakkelijk:direct uitvoereninplannendelegeren de taak is onbelangrijk en kan geschrapt worden. Persoonlijke ontwikkeling - 2 definities.

Wees realistisch en nauwkeurig. Nu je weet wat belangrijk voor je is en hoe lang de taak in beslag neemt, plan je dit in je agenda. Bestudeer je agenda gedurende de dag regelmatig. Vertrouw de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt niet toe aan je geheugen. Ontwikkel een effectieve en succesvolle ochtendroutine. Deze denkruimte kun je beter gebruiken voor andere zaken.

ProductiviteitDe beste manier om je leven te veranderen is door gewoontes te implementeren. Hieronder vind je aanvullende tips voor een effectieve ochtendroutine. Begin klein. Start om te beginnen met één tot drie dingen waarvan je denkt dat ze voor jou gaan werken. Zorg ervoor dat je ochtendroutine een (klein) succes wordt om van daaruit te groeien.

Navigation

Home

Latest Posts

Zakelijk Engels - Courses

Published May 25, 22
8 min read

Omgevingsmanager Inschakelen

Published May 02, 22
6 min read